Massages:  Energetisch en ontspannend

Blauwe Lotus bied je diverse heerlijke intuïtieve / energetische massages aan.
De werking van alle massages is in ieder geval diep ontspannend en werkend in de energie, daarnaast kunnen ze blokkades opheffen en de totale (energetische) doorstroming stimuleren.

Voordat je een afspraak maakt zal ik met je doornemen welke van deze massage geschikt voor je is. Nadat je een keer voor massage bij mij bent geweest, zal voor beiden duidelijker worden welke massage goed bij je past. Het hoeft per definitie niet zo te zijn dat je steeds een zelfde soort massage krijgt.

Je kunt kiezen uit de volgende totale lichaamsmassages:
Basis lichaamsmassage (± 45 minuten)
Chinese TUI-NA-massagetherapie (± 60 minuten)
Aromatherapeutische Edelsteenmassage (± 50 minuten)
Kristal- en Chakra-Lay-out (edelsteenlegging) (± 20 minuten)
Daarnaast bestaat nog de mogelijkheid voor een deel lichaamsmassage:
• Basismassage rug/schouders/nek (± 30 minuten)
• Aromatherapeutische Edelsteenmassage voor gezicht/hoofd/decolleté/rug (± 50 minuten)

Een optimaal effect van de behandeling krijg je bij de totale lichaamsmassages, hoewel soms een deel-massage een enorm (onverwacht) effect kan hebben.

De behandeling

Nadat je wat ontspannen bent, neem je plaats op de comfortabele massage ligstoel. Ontspanning en overgave (en dus vertrouwen) is belangrijk voor een diepe werking van de massage. Ik zal er dan ook alles aan doen om je op je gemak te stellen: ontspannen omgeving, zachte muziek, warmte, liefdevolle aanraking en professionele opstelling.
Doordat ik ook GOLDEN Tera-Mai™ Reiki / Akasha Seichem Master ben, zal als het nodig is, spontaan de Tera-Mai™-energie gaan stromen. Deze Universele Levensenergie stimuleert het zelf-genezende vermogen in je.
Tijdens de massage zal ik me intuïtief laten leiden naar die plekken, die meer aandacht nodig hebben. Daardoor zal iedere behandeling anders zijn.

Na de behandeling

Omdat tijdens en na een massage veel processen op gang worden gezet, is het belangrijk om ook thuis rust te nemen. Drink minimaal 1,5 l. water per dag en als het kan méér.
De uitwerking van de behandeling kan per keer verschillend zijn. De ene keer ben je energiek, licht in het lichaam, helder van geest, en de andere keer erg moe, geëmotioneerd of krijg je (lichte)hoofdpijn. Dit is een teken dat je lichaam hard aan het werken is en dat processen energetisch op gang zijn gebracht. Door veel water te drinken help je het lichaam eerder afvalstoffen af te voeren en zich (energetisch) te herstellen.

Basis lichaamsmassage

Bij deze massage wordt redelijk stevig gemasseerd op de spieren, waardoor de doorbloeding en de lymfestroom wordt gestimuleerd en de (vastzittende) spieren worden ontspannen.


Het doel van deze massage is om het lichaam te ontspannen en je gedachtestroom tot rust te brengen. 

Chinese TUI-NA-massagetherapie

Tui-Na is één van de therapieën van de Traditionele Chinese Geneeskunde (T.C.M.) Tui-Na therapie brengt de Yinne en Yange aspecten van de lichaamsenergie in balans en bevordert de circulatie van Qi en Bloed.
Hoe werkt Tui-Na
Het hele lichaam, zowel aan de buitenzijde in huid als intern in de diverse organen, wordt met elkaar verbonden door Meridianen. De Chinezen spreken over Qi en Bloed dat door de meridianen stroomt en het lichaam voorziet van voedingsstoffen en informatie om op die manier een balans van Yin en Yang te scheppen. Algemeen gesproken kan gezegd worden dat blokkades en onregelmatigheden in de meridianen ziekteprocessen kunnen veroorzaken. De Chinese Geneeskunde beschouwd bijvoorbeeld alle pijn als een blokkade van Qi.


Door manipulatie van acupunctuurpunten, strijkende, kloppende, draaiende bewegingen op de huid worden blokkades opgeheven en de circulatie van Qi en Bloed bevorderd. Zo wordt een yin-yang-balans geschapen, wordt de energie van het lichaam verstrekt, kunnen blokkades worden opgeheven, worden innerlijke organen in evenwicht gebracht.

Het doel van deze massage is om een diepe ontspanning te brengen op zowel lichamelijk en als geestelijk niveau en een harmonieus evenwicht te brengen in de meridianen (en de daarbij behorende organen). Het is een stevige drukmassage, waarvan de energetische uitwerking zeer sterk kan zijn.

Terug naar begin

Aromatherapeutische Edelsteenmassage

Edelstenen hebben een grote aantrekkingskracht op mensen: door hun kleur, de vorm of uitstraling.
Misschien ben je altijd al aangetrokken geweest tot (half)edelstenen en heb je ze bij je in huis liggen
of heb je ook de neiging om tijdens vakanties stenen te zoeken.

Edelstenen kunnen heel goed gebruikt worden voor massages. Het is fantastisch om de energetische kracht van deze stenen te kunnen gebruiken in een massage.  Ik maak gebruik van prachtige gladgepolijste edelstenen: ovale massage-edelstenen en edelsteenstiften. Hierdoor voelen de edelstenen en -stiften heel zacht aan, wat een behaaglijk, ontspannend gevoel geeft.

Elke edelsteen heeft door zijn samenstelling een andere energetische trilling. Het is deze trilling waarop onze lichaamsenergie gaat reageren. Daarnaast gebruik ik essentiële oliën. Ook deze oliën hebben een energetische trilling, nl. die van de betreffende plant.

Voor de massage maakt de cliënt intuïtief een keuze uit de stenen, waarbij ik uiteraard kan helpen. Aan de hand van kaarten zal ik je uitleg geven over de specifieke werking van de gekozen edelsteen en de daarbij behorende essentiële olie. De massage-olie met de essentiële oliën wordt speciaal op jou en de edelsteen afgestemd. Hierdoor ontstaat er een sterk op de persoon gerichte massage. D.w.z. je krijgt tijdens de massage, die energie, die je op dat moment nodig hebt. Voorafgaande aan de aromatherapeutische edelsteen-lichaamsmassage krijg je een ontspannend voetbad. De edelstenen en de olie worden verwarmd tot ± 40º C. Om het comfort nog meer te verhogen, lig je op een verwarmd waterkussen.

De cliënten ervaren de Aromatherapeutische Edelsteenmassage als heel bijzonder: Het is een zachte, koesterende massage. Tijdens de massage ontstaat er een diepe ontspanning en wordt er veel stress weggenomen. Misschien voel je de weldadige energie in je lichaam stromen. De edelstenen werken sterk ontladend, zowel op geestelijk als lichamelijk niveau, waardoor iemand zich stukken lichter kan voelen na een massage.  Het effect van de massage wisselt per persoon en werkt nog lang na. Om de werking achteraf langer te laten doorwerken, wordt aangeraden om de speciaal op de cliënt afgestemde massage-olie met essentiële oliën, thuis nog een week lang te blijven gebruiken.
In bepaalde omstandigheden is het aan te raden om de Aromatherapeutische Edelsteenmassage als kuur te doen, waardoor je in evenwicht komt en je weer aangesterkt voelt.

Er is een Aromatherapeutische Edelsteenmassage voor:
gezicht/hoofd/decolleté/schouders (duur 30 min)  deze wordt uitsluitend geïntegreerd in de energetische huidverzorging
gezicht/hoofd/decolleté/schouders+rug (± 50 min) deze kan eventueel geïntegreerd worden in de energetische huidverzorging.

Terug naar begin

Kristal- en Chakra-Lay-out (edelsteenlegging)

Een Lay-out hoort eigenlijk niet onder de massages, zoals wij die kennen. Toch heb ik gemeend, dat het hierbij hoort, omdat het voor een innerlijke massage van de energie zorgt.
Tijdens de behandeling worden (half) edelstenen op of naast het lichaam gelegd, zodat zij hun werking kunnen doen.
Het doel van deze Lay-out is om tot diepe ontspanning te komen en / of  de energie in alle chakra’s harmonisch te laten doorstromen. Deze lay-out wordt uitsluitend als afsluiting op de basis lichaamsmassage, na een Natuurlijke Helingbehandeling of tijdens de Energetische Huidverzorging gedaan.