Natuurlijke Energetische Heling

voor innerlijke rust, lichamelijk en energetisch evenwicht

In mijn praktijk kan ik de volgende Energetische en Natuurlijke Helingbehandelingen aanbieden:

  • Reflexzonetherapie
  • Touch for Health / Bio-resonantie
  • Testen allergieën, medicaties, suppleties
  • Aroma-therapeutische Edelsteenmassage  lees verder...
  • Tera-Mai™ Reiki / Seichem  lees verder...

Daarnaast zijn er nog aanvullende middelen, die de behandelingen kunnen ondersteunen

  • Bach bloesemremedies
  • Voedingssupplementen
  • Massage-olie met essentiële oliën

Bij een behandeling met een Natuurlijke Energetische Heling wordt altijd uitgegaan van de mens in zijn totaal, het is dus een holistische benadering. Vanzelfsprekend, maar belangrijk: De Energetische en Natuurlijke Helingtechnieken zijn geen vervanging van een reguliere medische behandeling, maar een aanvulling hierop.

Voor wie zijn deze therapieën geschikt?

Voor zowel volwassenen als kinderen, ongeacht de leeftijd zijn de behandelingen geschikt. Uit mijn praktijk is gebleken, dat kinderen heel snel op de therapieën reageren.

Welke behandeling is voor u geschikt?

In het intakegesprek zal ik, afhankelijk van de klachten of de vraagstelling, bepalen welke behandeling of combinatie ervan, geschikt is. Daarbij houd ik rekening met het feit of de aandoening, ziektebeeld een contra-indicatie is voor de behandeling. Bij twijfel zal ik contact opnemen met je huisarts. Vervolgens zal ik met jou een keuze maken over de te kiezen behandeling(en) en je hierover uitleg geven. Na een aantal behandelingen worden de vorderingen geëvalueerd. Natuurlijk zal ik je voor de behandeling op je gemak stellen, zodat je ontspannen en onbelemmerd hiervoor open kunt staan. Om deze reden duurt een 1e behandeling langer dan de vervolgbehandeling.

Na de behandeling

Na iedere behandeling is het van belang dat je veel water drinkt. Minimaal 1,5 liter per dag en als het kan méér. Neem ook thuis rustig de tijd om de behandeling te laten doorwerken. De uitwerking hiervan kan per keer verschillend zijn. De ene keer ben je energiek en de andere keer erg moe, geëmotioneerd of ervaar je hoofdpijn. Dit is een teken dat je lichaam hard aan het werken is en dat processen energetisch op gang zijn gebracht. Door veel water te drinken help je het lichaam beter afvalstoffen af te voeren en zich (energetisch) te herstellen.

Terug naar begin

Reflexzonetherapie

Reflexzonetherapie gaat uit van het principe dat o.a. op de handen en voeten reflexgebieden liggen, die corresponderen met alle klieren, organen en andere delen van het lichaam. Een totaalbeeld van het lichaam wordt gereflecteerd op het oppervlak van de hand of voet. Er wordt bij de reflexzonetherapie niet gewerkt met meridianen, zoals bij de acupunctuur en shiatzu, (wel zijn een aantal punten aan elkaar gelijk) maar aan de hand van een raster (10 verticale en 3 horizontale lijnen) Deze zonetheorie, die door Dr. William Fitsgerald samengeteld en ontwikkeld is, ligt ten grondslag aan de reflexzonetherapie. Halverwege de vorige eeuw heeft Eunice Ingham de zonetheorie verbeterd en verder ontwikkeld en in kaart gebracht tot de voetreflexologie. Zij wordt dan ook gezien als de grondlegster. Later heeft haar nicht en vervolgens haar neef Dwight C. Byers haar werk voortgezet.

Om de reflexgebieden te bereiken voor behandeling, wordt een specifieke techniek gehanteerd, waarbij duim en vingers worden gebruikt. De behandeling bewerkstelligt een reactie (ontspanning) in de bewerkte overeenkomende lichaamsdelen. Deze ontspanning is de eerste stap naar normalisatie, terugkeer van het lichaam naar een evenwichtstoestand: energie wordt vrijgemaakt en de bloedsomloop kan weer onbelemmerd zijn afvalstoffen afvoeren en de voedingsstoffen en zuurstof naar de cellen brengen.

De therapeutische behandeling zorgt voor de uitstoot van (schadelijke) afvalstoffen en zorgt dat de organen zich herstellen, zodat ieder orgaan weer optimaal kan functioneren. Omdat tijdens de therapie de gehele voet (en dus alle reflexpunten) wordt gestimuleerd, wordt de evenwichtstoestand in het hele lichaam bevorderd. Doordat ik Tera-Mai™ Reiki Master ben, zal tijdens de behandeling, als het nodig is, ook de Reiki-energie stromen. De heling zal hierdoor op verschillende niveaus op gang worden gezet. De nawerking van de behandeling is ongeveer 2 weken. In de beginfase zal het nodig zijn om de behandeling na 2 weken weer te herhalen, totdat verbetering optreedt en de behandelingsperiode verlengd kan worden.

 Reflexzonetherapie kan bij veel klachten worden ingezet. Uit mijn praktijkervaring sinds 1991 blijkt, dat met name chronische aandoeningen, zoals blaasontsteking, voorhoofdsholteontsteking, neusholteontsteking en keelontsteking, spijsverteringsproblemen etc. goed te verhelpen zijn. Het is vooral in die gevallen belangrijk dat Reflexologie behalve therapeutisch ook preventief toegepast wordt.

Touch for Health / Bio-resonantie

Iedere cel in ons lichaam heeft een bepaalde frequentie of trilling, die verandert wanneer er een sterke disharmonie ontstaat, zowel lichamelijk als geestelijk. Dit kan ontstaan door een allergie, stress, ziekte, energetische verstoring in de chakra’s of aura of psychische factoren. Door middel van de BIO-TENSOR of de Touch for Health spiertest wordt een anamnese afgenomen om te bepalen waar een disbalans is en waar de noodzaak is de trillingen van de energie weer te normaliseren.

Touch for Health is een helingmethode, die zijn grondslag heeft in de chiropractie. Chiropractie gaat ervan uit dat de gezondheid van binnenuit komt. Om het communicatiesysteem binnen het lichaam goed gaande te houden, manipuleert men de ruggengraat, de centrale kern van ons zenuwstelsel, de steunpilaar van ons lichaam. Halverwege de vorige eeuw bracht Dr. George Goodheart een nieuw idee naar voren om met de spieren te werken. Er werd gesproken over gespannen en verkrampte spieren, die pijn veroorzaakten en de ruggengraat uit balans trok. Hij kwam tot de conclusie dat het probleem zit in de zwakke tegenoverliggende spieren. Bepaalde spieren hebben duidelijk te maken met een bepaald orgaan, omdat ze bijvoorbeeld nauw verbonden zijn met een lymfekanaal of een meridiaan. Nadat verbetering in de spier is aangebracht, herstelt de energiedoorstroming van dit systeem, en dit brengt weer herstel in het bijbehorende orgaan. Vanuit deze gedachten en in combinatie met de oude oosterse technieken, is de Touch for Health / toegepaste kinesiologie ontwikkeld.

De BIO-TENSOR is een zeer nuttig instrument, dat de energietrilling bij de cliënt kan testen. In plaats van de spiertest gebruik ik dit in strument met name bij het testen van zwakke mensen, kleine kinderen en dieren.

In mijn praktijk gebruik ik deze behandeling niet op zichzelf staand, maar altijd in combinatie met andere behandelingen.

Testen allergieën, medicaties, suppleties

Vaak heeft men al een allergietest in het ziekenhuis laten uitvoeren, maar mogelijk blijven er nog klachten. Ook de BIO-TENSOR is erg  geschikt voor het uittesten van allergieën, zònder dat de allergenen aangebracht hoeven te worden op de huid. De diverse buisjes met stoffen worden in de handpalm gelegd. Doordat alle stoffen een bepaalde trilling hebben en de mens zijn eigen trilling heeft, gaat de geteste persoon met zijn energie reageren op de trilling van de stof. De BIO-TENSOR meet dan deze trilling en geeft de uitslag. Voedingsmiddelen en –combinaties en de in iemands huis aanwezige allergenen stoffen kunnen nauwkeurig uitgetest worden. Ook de mate van intolerantie.
Zeer uitgebreid (hoeveelheid, tijdstip en duur van inname etc.) en nauwkeurig is te testen of mogelijke vitaminen-, mineralen-, of andere suppleties noodzakelijk zijn. Ook het uittesten van (door een arts voorgeschreven) medicijnen en homeopathie, Bach bloesems en phyto-preparaten behoort tot de mogelijkheden.

Energetische massages en Aroma-therapeutische Edelsteenmassage

Deze massages kunnen ingezet worden voor totaal energetisch welzijn: Na een drukke tijd, bij stress of zomaar als u er zin in heeft (lees verder...)

Tera-Mai™ Reiki / Seichem

Als Tera-Mai™ Reiki en Seichem Master en Teacher fungeer ik als kanaal om tijdens de behandeling de Universele Energie en de andere helende Stralen aan de cliënt door te geven (lees verder...)
Terug naar begin