Meditatie en Mantra's

Geniet ervan, ervaar de energetische kracht en maak je vrij van stress!

Meditatie

Door meditatie wordt je stil van binnen. Alle stress en spanning van die dag verdwijnen. Er komt ruimte om naar je innerlijk te luisteren.
Iedere bijeenkomst is volledig anders, omdat ik intuïtief mijn meditaties uitzoek. Als het geheel voor die middag klaar is, blijkt pas wat het noodzakelijke onderwerp is voor die middag en de aanwezigen. Tijdens deze bijeenkomsten gebeuren dan ook de mooiste dingen, die ook ingrijpend kunnen zijn.
Je zult merken, dat je spiritueel zult groeien.

Betekenis van de Mantra

MAN  betekent: denken
TRA   betekent: bescherming tegen of bevrijding van de boeien van samsara (de  wereld der verschijnselen)
MANTRA  betekent dus zoveel als "van het denken worden bevrijd en beschermd”

Door je op de klanken in een Mantra te concentreren, maak je jezelf vrij van gedachten. Hierdoor schep je ruimte in jezelf om het universum in je bewustzijn toe te laten. Mantra’s zingen opent je hart en brengt je op een speelse manier bij heling en stilte. Ze ontspannen je geest, kalmeren je emoties, ze stimuleren en activeren.

Mantra’s zijn eeuwenoude magische klanken, die mondeling zijn doorgegeven aan  monniken en heiligen (o.a. afkomstig uit de Himalaya en India) Uiteindelijk zijn ze opgeschreven als Veda’s en in Tibetaanse geschriften. Elke mantra heeft een bepaalde intentie. Iedere mantra heeft zogenaamde "zaadklank”(essentie), waaraan de mantra zijn bijzondere kracht ontleent. Een vibratie wordt tot stand gebracht binnen je fysieke en energetische lichaam.

Je kunt mantra’s in het dagelijkse leven toepassen om een wens te vervullen, om goed te kunnen functioneren, tegen stress enz. Door een specifieke mantra 14 dagen lang, iedere dag, 108 maal te zingen, zal de energie van deze mantra zich vastzetten en je helpen te stabiliseren. (Helaas, als je 1 dag overslaat, dan moet je weer van voren af aan beginnen).

Door de mantra’s te zingen krijg je het meeste effect van de vibraties. Dit wordt nog meer versterkt in een groep. Tijdens de cursus Meditatie en Mantra's Zingen zijn de mantra's afgestemd op de meditaties, die ik intuïtief samenstel. Ik gebruik diverse soorten mantra’s: heel oude Tibetaanse, Indiaanse, Indiase, Engelstalige en andere Helende mantra’s. Na de meditaties en het zingen van de mantra’s zullen we de energie nog in stilte laten doorwerken om eventueel daarna onze ervaringen uit te wisselen.

De cursus Meditatie en Mantra's Zingen wordt 1 maal in de maand gehouden op donderdagmiddag en duurt 1 1/2 uur.Je zult merken, dat je spiritueel groeit.

Geniet ervan. Vrij van stress, vol energetische kracht!