Introductie

In 1991 ben ik, Irene Daum-den Engelse (1955), onder de naam Balance Totaal-Kosmetiek en Reflexologie gestart met mijn praktijk voor huidverzorging en reflexzonetherapie. Na mijn opleiding Schoonheidsspecialist en Reflexzonetherapeut volgde al snel de opleiding voor Touch for Health, Bachbloesem-therapie, Bio-resonantie, energetische TUI-NA-massage.
Later volgde ik nog de opleiding voor Aromatherapeutische Edelsteenmassage en ontving ik het masterschap van de GOLDEN Tera-Mai™ Reiki en  Tera-Mai™Seichem. Mede hierdoor is steeds duidelijker naar voren gekomen dat mijn hart en gevoeligheid ligt bij energiewerk. 

Zeker nadat ik vanaf 2001 de initiaties mocht ontvangen van de Tera-Mai™ Reiki / Seichem vielen de puzzelstukjes op z’n plaats en werd mijn richting duidelijk.

Deze veranderingen in mijn leven en mijn praktijk hebben ertoe geleid, dat de doelstelling van mijn werk is mee- en uitgegroeid en dat mijn zakennaam gewijzigd moest worden in Blauwe Lotus.

Bewust in Balans

Blauwe Lotus is een praktijk voor Energetische Huidverzorging en Natuurlijke Energetische Heling

Mijn visie is altijd geweest dat de grondslag van schoonheid, een goede gezondheid en energetisch evenwicht is. Aandacht besteden aan een goed uiterlijk betekent dus ook werken aan gezondheid en een goed functionerend lichaam en ontspannen geest en ziel. Balans hiertussen (lichaam, geest en uiterlijk) vormen de basis voor mijn  Energetische huidbehandelingen. De huidverzorging staat sterk in het teken van de energie.
De natuurlijke producten, zoals algen, plantenextracten en essentiële en energetische oliën, tezamen met de door mij samengestelde energetische hoofd / gezicht / nek / schoudermassage zorgen voor een bijzondere uitwerking, zowel voor het uiterlijk als het innerlijk.
Tijdens mijn behandelingen kan ik niet werken zonder de Universele Energie van de Tera-Mai™ Reiki / Seichem (deze zal spontaan stromen als het nodig is)

Behandeling voor Energetische en Natuurlijke Heling kan divers zijn.
Afhankelijk van de vraagstelling / behoefte van de cliënt zal ik in overleg met hem/haar, door middel van mijn jarenlange ervaring en intuïtief kiezen:
Tera-Mai™ Reiki/Seichem, reflexzonetherapie, Touch for Health / bio-resonantie, aroma-therapeutische edelsteenmassage of energetische massage of een combinatie hiervan. In alle gevallen zal de cliënt holistisch, dus als één geheel (lichaam, geest en ziel)  worden behandeld.

Ik ben als GOLDEN Tera-Mai™ Reiki Master/Teacher en Akasha Seichem Master/Teacher geregistreerd master/teacher zie hiervoor de officiële site van de Tera-Mai™ zie hiervoor http://www.kathleenmilner.com/Instructors.htm

Ontvangen Tera-Mai™ initiaties: (allen door Kathleen Ann Milner)

GOLDEN Tera-Mai™ Reiki I, II, III (Master en Teacher) en IV t/m VII
Tera-Mai™ Seichem I, II, III (Master en Teacher) en IV t/m VII
Tera-Mai™ Akasha Seichem I, II, III (Master) en IV t/m VII

Priesteres in de Orde van Melchizedek
Initiatie op duimen, wijsvinger, polsen (werken met Engelen)
Shamanic Work: Enochian Magic  I en II
Emerald Green Healing Energy
3e oog initiatie
Violet Fire en Violet Flame initiatie
Tera-Mai™ Egyptian Archetypal Energy 's + Veil of Isis
New YOD initiatie

Voor alle behandelingen is het prettig als de cliënt een zekere mate van gevoeligheid voor energie heeft, hoewel het geen "must” is; tenslotte moet je ook leren het gevoel hiervan te ontdekken.
Vaak merken mensen wel bepaalde sensaties op, maar weten zij niet wat het is. Op deze energetische ontdekkingsreis wil ik je graag begeleiden.

Tijdens mijn behandelingen geef ik je met liefde mijn tijd, alle aandacht,
diepe ontspanning en mijn jarenlange expertise


Naast de behandelingen geef ik ook cursussen en workshops ter zelfontplooiing en verrijking en/of voor diepe ontspanning:

- cursus GOLDEN Tera-Mai™ REIKI en SEICHEM  initiaties I, II en III a,b en IV t/m VII en neveninitiaties
- Herinitiatie cursus Reiki en Seichem naar Tera-Mai™
- Verdiepingscursus voor geïnitieerden in de Tera-Mai™
- Kennismaken met Tera-Mai™
- Cursus Meditatie / Mantra zingen